Megachips

EGR Temizliği
Ana Sayfa // Mega Chips // EGR Temizliği

EGR (Exhaust Gas Return) Eksoz gazı geri çevrim sisteminın kısaltmasıdır.

 

Motorların NitrojenOksit gazı salınımını azaltmak adına gelitirilmiş ve hemen her motorda uygulanmıştır. Sistem, yanmış eksoz gazını tekrar motora çevirmek ve motorun soluduğu temiz havayı bozup yanma kalitesini düşürme prensibiyle çalışır. Sadece motor rolantide ve düşük devirlerde, yani siz güce ihtiyaç duymuyorken devrededir. Gaza biraz fazla basıltığınızda veya 2000-2500rpm i geçtiğinizde tamamen kapanır..

 

Bu sistemin en büyük handikapı tekrar motora soktuğu yanmış eksoz gazı ile Motorun karter havalandırmasından gelen yağ buharı birleşip Emme manifolduna çamur kıvamında Karbon birikimi oluşturmasıdır.. Bu karbon birikimi kalitesiz akaryakıt ve motor yağı kullanımı sonucu çok daha fazla olabilir. Ve zamanla motor hava alamaz boğulur.

 

EGR Arıza Kurum

 

Bu durum, günümüz gelişmiş dizel motorların Elektronik EGR Valflerini hızla bozar.

 

EGR Valfi iptali

 

Bu valfler pahalı parçalardır ve sık sık değiştirmek kullanıcıya külfet oluşturur. Şu sıralar servisler ve sanayilerde sık sık EGR Valfi değişim operasyonları görüyoruz. 

 

Chiptuning ile EGR sisteminin çalışması, anlatılan sorunlar göz önünde buludurularak optimize edilebilmektedir. Böylece Bozuk denilen ama aslında çalışmaya devam edebilecek EGR Valflerini kurtarabilmekteyiz. Yada çalışmasını sonlandırıp yani EGR Temizleme denilen uygulamayı gerçekleştirebiliriz. Böylece motordaki kurum oluşumu durur veya yaşadığınız EGR arızasından VALF i değiştirmeden kurtulursunuz.. 

UYGULAMALARIMIZA
GÖZ ATIN
Alfa Romeo Audi BMW Chevrolet Chrysler Citroen Dacia Dodge
Fiat Ford Honda Hyundai Infiniti Isuzu İveco Jaguar
Jeep KIA Lancia Land Rover Mazda Mercedes Mini Mitsubishi
Nissan Opel Otokar Peugeot Porsche Renault Saab Seat
Skoda Smart Ssang Yong Subaru Suzuki Temsa Toyota Volkswagen
Volvo